За нас

МЕТАЛОТЕХНИКА ООД е основана през 1996 г. в София. Фирмата е специализирана в производството, вноса и търговията със средства за сигурност в областта на:
огнеупорните каси, банкови трезори и касети, сейфове за магнитни носители и сейфове за оръжие, метални шкафове за архиви, огнеупорни шкафове за висящи папки и документи, инкасиращи каси, офисни и домашни вграждаеми и мебелни сейфове и др.

Огнеупорните каси, сейфовете и трезорите на фирма Металотехника се отличават с високо качество на изпълнение и на вложените материали, окомплектоват се с надеждни сертифицирани заключващи системи.
За максимална сигурност стените на касите са запълнени с антипенетрационен абразив и армировки против рязане или разпробиване с механични или електрически режещи инструменти и горелки.

Механизмите на вратите се изработват с дву- или тристранно многоточково активно заключване. Касите са пригодени да се анкерират според нормите за необходима сила (kN). В съгласие с повишените изисквания към средствата за пасивна сигурност, фирма Металотехника се стреми да следва оптимално стандартите (БДС EN 1143-1; EN 1300, Наредба I-171/02.07.01 и пр.). Боядисването е съобразено със стандартите по RAL.

Многобройни частни клиенти, банки, мултинационални компании с разнородно поле на дейност, МС на РБ и някои министерства, дипломатически представителства, военни поделения, мобилни оператори, реномирани световноизвестни бижутерийни магазини, авиолинии, туроператорски фирми, хотели и много други се спряха на нашите продукти, за да гарантират сигурността си. Наши сейфове са монтирни и на бордове на самолети и яхти.

От 2000 г. до днес екипът и партньорите на фирма Металотехника изграждат и оборудват трезорни помещения за нуждите на утвърдени наши и чужди банкови институции. По индивидуална заявка са проектирани и изграждани съобразно изискванията цели огнеупорни помещения за банкови архиви.

Металотехника ООД извършва довършителни строителни работи или цялостни преустройства и обзавеждане “до ключ” (климатизация, сигнално-охранителна техника, IT окабеляване и екипировка, мебелировка и др.) на много банкови офиси в столицата и из цялата страна. На фирмата са поверявани за довършителни работи и обзавеждане големи офисни пространства за нуждите на лизингови компании и юридически кантори. Фирмата се занимава и с жилищно строителство.